Tisdag och och veckans Top Ten Tuesday har temat; REWIND! (Pick from previous topics that you want to do again or may have missed)
Jag har valt nummer 34 på listan av tidigare ämnen: Characters (and Literary Figures) That I'd Name My Children After.
Vi kör fem tjejnamn och fem killnamn! Damerna först...
 
1. Hazel, från The Fault In Our Stars. 
Eragon, från The Inheritance Cycle.
 
2. Faye, från The Secret Circle.
Legolas, från Lord of The Rings.
 
3. Arya, från Song of Ice and Fire. 
William, från The Infernal Devices.
 
4. Saphira, från The Inheritance Cycle. 
Aragog, från Harry Potter. Tja, vem vill inte döpa sitt barn efter en gigantisk spindel?
 
5. Isabelle, från The Mortal Instruments.
Samwell, från A Song of Ice and Fire. 
 
Nu är det dags att stå ut med ännu ett antal dåliga Melodifestivalslåtar, så jag tycker vi tar tag i veckans jerka! Om du bara fick läsa en bok för resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
 
 
Åh, så svårt! Hade jag bara fått läsa en enda bok resten av mitt liv, hade jag förmodligen slutat läsa ganska omgående. Men valet lutar åt favoritboken, The Fault In Our Stars. Vem vet, kanske skulle jag till slut bli immun mot tårar? Eller känslor överhuvudtaget? Dock är jag himla rädd att tjata ut den, så jag skulle nog låta det dröja minst ett år mellan omläsningen...

Titel: The Hunger Games
Författare: Suzanne Collins
Förlag: Scholastic
Sidor: 454
Serie: The Hunger Games #1

“Here's some advice. Stay alive.”

Handling (från Goodreads):
Winning will make you famous.
Losing means certain death.

In a dark vision of the near future, twelve boys and twelve girls are forced to appear in a live TV show called the Hunger Games. There is only one rule: kill or be killed.

When sixteen-year-old Katniss Everdeen steps forward to take her sister's place in the games, she sees it as a death sentence. But Katniss has been close to death before. For her, survival is second nature.

May the odds be ever in your favour.

Omdöme:
Woho, nu kan jag med stolthet säga att jag läst Hungerspelen! Första boken i alla fall.
Såg första filmen för ca 1,5 år sedan och var inte jätteförtjust. Men när tvåan kom ut var det direkt iväg till biosalongen och BAM! Fast.
Jag, samt en stor del av mina vänner, fick sedan hela triologin i julklapp. Måste även flika in att knappt någon av mina kompisar ägnar en tanke åt böcker, och att de läser denna är ett väldigt bra betyg.

Jag tycker att filmatiseringen av boken är väldigt bra dessutom! Vissa, mer eller mindre stora händelser, var visserligen utlämnade men de har fått med det mesta. Får ge Jennifer Lawrence cred för att hon verkligen gör Katniss rättvisa.

Okej, åter till boken. Det var ett tag sedan jag läste den nu, men jag har inte hunnit skriva recensionen förrän nu. I alla fall, jag hade ganska höga förväntningar och givetvis levde den upp till dem- med marginal!

Katniss är en underhållande huvudkaraktär och det är lätt att sympatisera med henne. Jag är inte något stort fan av Peeta, men han är helt okej.
Fäste mig även vid de mindre karaktärerna- Effie, Haymitch, Rue, Cinna, Caesar. Och Gale, honom får vi inte glömma! Alla har så olika personligheter, vilket gör det hela roligare att läsa. De känns som realistiska karaktärer, trots allt.

Något jag tyckte var lite dåligt dock, var att vi aldrig riktigt fick det förklarat för oss varför samhället såg ut som det gjorde? Varför det delades in i olika distrikt, o.s.v.? Hoppas på att det kommer upp i nästa bok.

I helhet tycker jag att det var en riktigt, riktigt bra, underhållande bok som förtjänar all den uppmärksamhet den fått!

The Hunger Games får 4,5/5 katter.