Titel: Teddy en sommardag
Författare: Lin Hallberg
Utgivare: Rabén & Sjögren
Sidor: 84
Serie: Teddy #7
Typ: Ebook

”- Vem hade kunnat tro att Teddy var så bra på at hoppa, säger Mikaela.
- Teddy är bäst på allt.
Elsa slänger sig om halsen på Teddy och ger honom en kram.
- Ja, men hittills har han väl mest varit bäst på att busa, skojar Mikaela.”

Handling (från Bokus):
Det är snart sommarlov och Elsa ser fram emot att tillbringa all sin tid med Teddy och de andra djuren på gården. Men kommer sommaren verkligen att bli så fantastisk som hon hoppas? Mikaela ska iväg på hoppläger med Santos och Elsa får ju inte rida ut ensam med Teddy. Kompisen Kajsa ska också på ridläger och Elsa är avundsjuk. Tur i alla fall att Mikaela är världens snällaste och lovar att hon och Elsa ska rida på långritt till Sofia på Lunden. Det blir som ett alldeles eget ridläger!

Omdöme:
Jag var alldeles nostalgisk efter att ha läst ut den här. Lin Hallberg var en av mina favoritförfattare när jag var yngre, vilket resulterat i att jag läst större delen av hennes böcker. Nu är det dock ett par år sedan sist, och hon har hunnit släppa flera nya!
Blev överlycklig när jag såg att den här fanns som ebook på biblioteket.

Precis som hennes andra böcker har den här en härlig känsla över sig. Omgivningen, karaktärerna och alla djuren är så mysiga.
Med Margareta Nordqvists fina illustrationer blir berättelsen ännu mer levande.

En annan anledning till att jag älskar serien så mycket är att Teddy är så lik min egen ponny i sättet. Envis, matglad och precis som Teddy vägrar hon ta ett steg om hon inte själv vill. Men är det något hon tycker är kul däremot, då går det an och hon kämpar på som bara den.
Känner även igen mig själv som yngre i Elsa, som vill vara stor och modig och klara allt själv.

Det här var ett av problemen som inträffade varje gång då jag red Zanta;

 
Nu rider jag inte längre då jag övergått till körning (häst och vagn), men jag kan fortfarande relatera till alla Teddys påhitt. 

Reserverade även uppföljaren på biblioteket och ser framemot att läsa den.

Teddy en sommardag får 4/5 katter.

 
Klicka på bilden för att komma till sidan.
 
Frågan den här gången lyder; vilken bok/vilka böcker håller du på att läsa just nu?

Just nu håller jag med två fysiska böcker, en ebook samt en ljudbok.
 
Påbörjade Paul Hoffman's The Left Hand of God igår och har läst sisådär 50 sidor. Har inte kommit in i den än och har svårt att greppa konceptet, men det kommer!

En av böckerna jag införskaffade på bokmässan var Ske Din Vilja av Anne Gracie. Har hunnit halvvägs och den känns fortfarande väldigt seg och tråkig, hoppas den blir bättre då jag har två uppföljare i bokhyllan... Om inte annat så har de ju fina omslag i alla fall. ;)


Har även börjat försöka mig på att läsa på spanska. Lånade Morgan Rice's Transformación (Turned) som ebook från biblioteket och jag kan hälsa att det inte är det lättaste att läsa på spanska. 


Som ljudbok lyssnar jag på Michelle Paver's Wolf Brothers, uppläst av Ian McKellen. Har bara ett par enstaka kapitel kvar och jag fullkomligt älskar den! Ian McKellen's röst passar dessutom storyn väldigt bra och gör nästan det hela ännu mer spännande. Rekommenderar den!