Titel: Uttagningen
Författare: Maths Claesson
Utgivare: Bonnier Carlsen
Sidor: 203
Serie: Linux #1
Typ: Ebook

”Linux gjorde en grimas. Sedan när låg Stockholm i Afrika? Glasögonens uppslagsverk behövde verkligen uppdateras. Det måste vara från tiden då det fortfarande snöade på vintern.”

Handling (från Goodreads):
En omöjlig dröm. En enda chans att uppfylla den. I första boken om Linux möter vi en ung kille med en stor och väldig dröm: att en dag bli rymdpilot. Uttagningen är både en spännande resa mot rymden och en jordnära ungdomsskildring från framtidens Sverige.

Omdöme:
Den här boken var en stor överraskning för mig, hade aldrig kunnat tro att den skulle vara så pass bra som den faktiskt var!

Karaktärerna var väl egentligen inte särskilt speciella, men det som formar och driver hela boken är Linus oändliga passion för rymden.
Tyckte även om bikaraktärerna, som också är en stor del av boken. Mycket av handlingen är, utöver rymden, vardagsskildring, relationer och fruktansvärda matteproblem, vilket jag tror många kan relatera till.

Älskar även det framtida Stockholm som målas upp, skulle inte ha något emot att testa på tekniken de har där! Glasögon som manövrars med tankekontroll, hur coolt?

Favoritscenerna var ju såklart de från uttagningen, de var riktigt bra och spännande.

Kommer låna uppföljaren, Kristallstaden, på biblioteket någon framöver då jag verkligen ser framemot att få veta hur det ska gå för Linux och de andra.

Uttagningen får 4/5 katter.

 
Klagar inte direkt på omslaget heller, superfint!