Titel: Lögner
Originaltitel: Pretty Little Liars
Författare: Sara Shepard
Förlag: B Wahlströms
Sidor: 223
Serie: Pretty Little Liars #1

“Lita aldrig på en vacker flicka med en mörk hemlighet”

Handling (från Goodreads):
Mystiska meddelanden från signaturen A sprider skräck i det forna tjejgänget. Vem vet allt om dem? Även deras intimaste hemligheter! Kan det vara Alison, vännen som försvann spårlöst från det där pyjamaspartyt för tre år sedan?

Alla har något att dölja men speciellt high school-tjejerna Spencer, Aria, Emily och Hanna. Till synes oskyldiga flickor, men skenet bedrar.
Se bara på Spencer som går bakom ryggen och strular med syrrans pojkvän. Aria som fantiserar om sin lärare. Emily som har pojkvän men faktiskt är galet kär i den nya tjejen på skolan. Och Hanna som använder så fula knep för att hålla sig i form.
Men den mörkaste hemligheten bär de gemensamt. Hur vet jag det?
Eftersom jag vet allt om vilka dåliga flickor de var, hur hemska de egentligen är, och alla mörka hemligheter de dolt. Och gissa vad?
Jag tänker berätta.
- A

Omdöme:
Det här är långt ifrån min favoritgenre och vanligtvis brukar jag hålla ett gott avstånd mellan mig och sådana böcker. Anledningen till att jag ville läsa den här var först och främst att jag finner tvserien underhållande.
Har även spenderat en del tid att skratta åt det löjliga omslaget. En barbiedocka? Efter att ha sett serien kan jag ju förstå hur det hänger ihop, men det får inte boken att se särskilt lockande ut.

Boken var i alla fall ganska underhållande, men jag skulle inte läsa om den. Det var mycket ”lära känna karaktärerna” och sådant, så jag kan tänka mig att det blir bättre när själva handlingen har kommit igång ordentligt i senare böcker.
Än så länge innehåller den inga spoilers för de som ser serien. Vet inte när den allra sista boken, förhoppningsvis med det stora avslöjandet, ska komma?

Jag har inte heller någon favorit bland de fyra huvudkaraktärerna, men måste jag välja skulle det förmodligen vara Spencer.

 

Jag tvivlar dock på att jag kommer orka ta mig igenom alla de än så länge 15 utkomna böckerna i serien. Har reserverat den andra delen på bibblan, så vi får se!

Lögner får 2,5/5 katter.